Pohjanmaa Cup

Pohjanmaa Cupin runkosäännöt 2018

Runkosäännöt pdf-muodossa

 

1. Osakilpailut

Pohjanmaa Cup koostuu kahdeksasta osakilpailusta: Alajärvi - uistelu, Evijärvi - uistelu, Vimpelin vetouistelu, , Lappajärvi - uistelu , Kuortane - uistelu, Kuhalordi , Toisvesi - uistelu ja Patanan Hauki - uistelu. Osallistumismaksu osakilpailuihin 5 0 €/ kisa, maksamalla etukäteen koko kauden 8 kisaa on maksu yhteensä 350 € , jolloin säästää 50 €. Maksu Pohjanmaa Cupin tilille FI48 5512 004 0 0 121 89. Cupista pääsee 9 parasta venekuntaa ja joukkue vuoden 2019 SM - kisoihin Imatralle . Osakilpailu voidaan siirtää sääolosuhteiden takia, päätös asiasta tehdään viimeistään torstaina klo 20,00 ja ilmoitetaan Pohjanmaa cupin kotisivuilla.

 

2. Pisteet

Henkilökohtainen

Osallistuessaan ensimmäiseen kilpailuunsa venekunta saa kilpailunumeron, jolle ilmoitetaan kippari ja varakippari, joista jommankumman on oltava mukana, jos käytetään ko. numeroa osakilpailuissa. Cup - pisteitä jaetaan 50 parhaalle venekunnalle. Voittajalle 55 pistettä, toinen 49 pistettä ja siitä pisteen välein alaspäin. Jos punnitustulos on sama cup - pisteet jaetaan. Yhteistuloksia laskettaessa otetaan viisi parasta tulosta huomioon. Yhteispisteiden mennessä tasan ratkaisee suurempi osakilpailussa saavutettu pistemäärä . Jos osakilpailujen pistemäärätkin ovat tasan ratkaisee arpa.

 

Joukkue

SM - kisoihin joukkueen muodostaa cupin voittanut venekunta valiten kaksi venekuntaa SM - kisoihin päässeistä.

 

3. Yleistä

Veneeseen tai uistelussa käytettäviin apuvälineisiin ei aseteta rajoituksia. Isoihin plaanarikelkkoihin vaaditaan liput, sulkemisen uhalla. Osakilpailut voivat asettaa omia rajoituksia kisoihinsa. Kalojen alamitat ovat osakilpailukohtaiset . Pituuden väkivaltainen muuttaminen on kielletty. Jos tuo punnitukseen yli 2 cm alamittaisen kalan koko tulos hylätään .

 

Samoin jos mittavista kaloista löytyy kolme alamittaista kalaa koko tulos hylätään . Lirkkiminen eli rokastaminen ja pilkkimiseen verrattava uistelu on kielletty. Ensimmäisestä kerrasta tulee varoitus ja toisesta hylkääminen koko cupista. Varoitus säilyy voimassa koko kesän. Atraimen käyttö on kielletty.

 

Kaloja ei suolisteta, vaan verestetään (kurkku katkaistaan tai pistetään ). Kilpailukortit on ehdottomasti palautettava kilpailun loputtua tai keskeytyksestä ilmoitettava kilpailun järjestäjälle, muuten seuraa hylkääminen koko cupista.

 

Pohjanmaa cupiin kohdistuvat oikaisuvaatimukset ja protestit käsittelee Pohjanmaa cup - toimikunta. Toimikuntaan kuuluu jäsen jokaisesta osakilpailusta ja cupin yhdyshenkilö. Osakilpailua koskevat protestit käsittelee kunkin kilpailun tuomarineuvosto. Tuomarineuvosto koostuu kahdesta kilpailun järjestäjän nimeämästä henkilöstä.

 

Protestiaika päättyy 5 minuutin kuluttua siitä kun tulokset on nähtävillä.Protestimaksu on 50€, joka palautetaan protestin ollessa aiheellinen. Tuomarineuvoston päätöksestä ei voi valittaa. OPM cupiin leimaavalta kipparilta tarkastetaan henkilöllisyys. Isonkalan palkinto osakilpailussa aina vähintään 200 €.  Jos venekunnan kaikki jäsenet ovat alle 18 - vuotiaita, osallistuminen on ilmaista. Järjestäjillä on oikeus tarkastaa veneet ja varusteet kilpailun aikana. Kilpailijat osallistuvat kilpailuun omalla vastuullaan. Jokaisella 18 - 64 vuotiaalla tulee olla kalastuksenhoitomaksu maksettuna ennen kilpailun alkua. Cupin tulokset luettavissa internetissä viimeistään kilpailua seuraavana maanantaina osoitteessa www.pohjanmaacup .fi

 

Cupin yhdyshenkilö: Aimo Lammi Niementie 96, 62610 Tarvola, puh. 0400 - 565041. sähköposti, laimo@japo.fi


 

 

OPM-cupiin ilmoittautuminen tapahtuu OPM-cupin Internet-sivuilla täyttämällä ilmoittautumiskaavake. Kaavakkeen täyttämisen
jälkeen kilpailijalle lähetetään sähköpostitse kilpailulisenssilasku. Maksettuaan laskun kilpailija saa postissa neljä osallistumiskorttia sisältävän kilpailulisenssin. Internet -osoitteesta löytyy tarkemmat tiedot, ohjeet ja tulokset.

 

Lisätietoja
0400-565041 Aimo Lammi

Yhteistyökumppanit