Pohjanmaa Cup

Pohjanmaa Cupin runkosäännöt 2024

Pohjanmaa Cupin runkosäännöt 2024


1. Osakilpailut

 

Pohjanmaa Cup koostuu kahdeksasta osakilpailusta: Alajärvi-uistelu, Evijärvi-uistelu, Vimpelin vetouistelu,
Lappajärvi-uistelu x 2, Patanan Hauki-uistelu ja Kuhalordi.


Osallistumismaksu osakilpailuihin 50 €/ kisa, koko cupia ei voi maksaa kerralla.
Cupista pääsee 10 parasta venekuntaa ja joukkue vuoden 2025 SM-kisoihin Pieliselle.

 

Osakilpailu voidaan siirtää sääolosuhteiden takia, päätös asiasta tehdään viimeistään torstaina klo 20,00 ja ilmoitetaan Pohjanmaa cupin kotisivuilla.

 

2. Pisteet

 

Henkilökohtainen: Osallistuessaan ensimmäiseen kilpailuunsa venekunta saa kilpailunumeron, jolle ilmoitetaan kippari ja varakippari, joista jommankumman on oltava mukana, jos käytetään ko. numeroa osakilpailuissa.


Cup-pisteitä jaetaan 50 parhaalle venekunnalle. Voittajalle 55 pistettä, toinen 49 pistettä ja siitä pisteen välein alaspäin. Jos punnitustulos on sama cup-pisteet jaetaan.

 

Yhteistuloksia laskettaessa otetaan viisi parasta tulosta huomioon. Yhteispisteiden mennessä tasan ratkaisee suurempi osakilpailussa saavutettu pistemäärä. Jos osakilpailujen pistemäärätkin ovat tasan ratkaisee arpa.

 

Joukkue: SM-kisoihin joukkueen muodostaa cupin voittanut venekunta valiten kaksi venekuntaa SM-kisoihin päässeistä.

 

3. Yleistä, Kilpailukalat kuuluu kisajärjestäjälle

 

Nuorille järjestetään oma kilpailu, 4 parasta tulosta lasketaan yhteen. Voittajalle 10 pistettä, toinen 9 pistettä jne.  Nuori voi olla veneessä miehistönä, pisteitä saa vain 1/ venekunta. Osallistuttava vähintään neljään kisaan.

 

Yleisessä sarjassa tasatuloksessa ensin parhaat sijoitukset jos nekin samat sitten suurimpien pisteiden osallistujamäärät, isoin voittaa. Lopuksi arpa.

 

Jokaisessa kisassa on vähintään 15 min. meno-paluu siirtymä.

 

Veneeseen tai uistelussa käytettäviin apuvälineisiin ei aseteta rajoituksia. Isoihin plaanarikelkkoihin vaaditaan liput, sulkemisen uhalla. Osakilpailut voivat asettaa omia rajoituksia kisoihinsa.

 

Kalojen alamitat ovat osakilpailukohtaiset. Pituuden väkivaltainen muuttaminen on kielletty. Jos tuo punnitukseen yli 2 cm alamittaisen kalan koko tulos hylätään. Samoin jos mittavista kaloista löytyy kolme alamittaista kalaa koko tulos hylätään. Kalat luovutetaan kaikki kerralla punnitushenkilöstölle.

 

Lirkkiminen eli rokastaminen ja pilkkimiseen tai jigaamiseen verrattava uistelu on kielletty. Ensimmäisestä kerrasta tulee varoitus ja toisesta hylkääminen koko cupista. Varoitus säilyy voimassa koko kesän.
Atraimen käyttö on kielletty.

 

Kaloja ei suolisteta, vaan verestetään (kurkku katkaistaan tai pistetään, kipparikokouksessa kerrotaan).

 

Kilpailukortit on ehdottomasti palautettava kilpailun loputtua tai keskeytyksestä ilmoitettava kilpailun järjestäjälle, muuten seuraa hylkääminen koko cupista.

 

Pohjanmaa cupiin kohdistuvat oikaisuvaatimukset ja protestit käsittelee Pohjanmaa cup-toimikunta. Toimikuntaan kuuluu jäsen jokaisesta osakilpailusta ja cupin yhdyshenkilö.

 

Osakilpailua koskevat protestit käsittelee kunkin kilpailun tuomarineuvosto. Tuomarineuvosto koostuu kahdesta kilpailun järjestäjän nimeämästä henkilöstä.

 

Protestiaika päättyy 5 minuutin kuluttua siitä kun tulokset on nähtävillä. Protestimaksu on 50 €, joka palautetaan protestin ollessa aiheellinen. Tuomarineuvoston päätöksestä ei voi valittaa.

 

OPM cupiin leimaavalta kipparilta tarkastetaan henkilöllisyys.

 

Isonkalan palkinto osakilpailussa aina vähintään 100 €.

 

Jos venekunnan kaikki jäsenet ovat alle 18-vuotiaita, osallistuminen on ilmaista.

 

Järjestäjillä on oikeus tarkastaa veneet ja varusteet kilpailun aikana.

 

Kilpailijat osallistuvat kilpailuun omalla vastuullaan.

 

Jokaisella 18-64 vuotiaalla tulee olla kalastuksenhoitomaksu maksettuna ennen kilpailun alkua.

 

Pohjanmaa cupissa kalat on tuotava kylmälaatikoissa punnitukseen

 

YMPÄRISTÖN TURMELEMINEN                                                                                                                       

 

Vastuullinen kalastaja ei turmele ympäristöä, ei roskaa luontoa eikä vesistöä. Venekunta jonka nähdään roskaavan luontoa, vesistöä tai muuta ympäristöä johtaa hylkäämiseen.

 

Järjestäjä ymmärtää tässä vahingon eli mikäli roska vahingossa tipahtaa se ei johda automaattiseen hylkäämiseen, mutta mikäli veneestä esim. heitetään ilmaan tyhjä pullo tai purkki on se hylkäämisen peruste.

 

Pudonnut roska on kerättävä talteen vedestä, jos se huomataan. Mikäli veneestä joutuu veteen tyhjä purkki, on venekunnan palattava hakemaan se.

 

Cupin tulokset luettavissa internetissä viimeistään kilpailua seuraavana maanantaina osoitteessa

www.pohjanmaacup.fi Cupin yhdyshenkilö: Aimo Lammi Niementie 114, 62610 Tarvola, puh. 0400 565 041. sähköposti, laimo@japo.fi


 

 

OPM-cupiin ilmoittautuminen tapahtuu OPM Cupin verkkosivustolla täyttämällä ilmoittautumiskaavake.

 

Kaavakkeen täyttämisen
jälkeen kilpailijalle lähetetään sähköpostitse kilpailulisenssilasku.

 

Maksettuaan laskun kilpailija saa postissa neljä osallistumiskorttia sisältävän kilpailulisenssin. Linkistä löytyy tarkemmat tiedot, ohjeet ja tulokset.

 

Lisätietoja
0400 565 041 Aimo Lammi

 

Yhteistyökumppanit